Medojević: Crna Gora mora zaštititi svoju granicu prema Kosovu.

Nebojša Medojević

Nakon odbijanja Parlamenta Kosova da prizna granice sa Crnom Gorom, Vlada Crne Gore bi morala da povuče priznanje države Kosovo i da na taj način zaštiti minimum nacionalnih interesa i dignitet države Crne Gore. Ova očekivana odluka Parlamenta Kosova je samo dokaz da je projekat Velike Albanije usmjeren i na dio teritorije Crhe Gore i da Kosovo ne priznaje suverenost i teritorijalni integritet države Crne Gore. Vlada Crne Gore bi morala da povuče svog Ambasadora iz Prištine i da Ambasadora Kosova u Crnoj Gori proglasi perosnon non grata.

Imajući u vidu da je ova Vlada Crne Gore marionetska, anticrnogorska i izdajnička, ona mora da prihvati ovakva ponizenja i da , kao nikad u crnogorskoj istoriji, obruka državu Crnu Goru.

Pokret za Promjene, kao državotvorna crnogorska stranka, poziva sve suvereniste i Crnogorce da stanu uz Demokratski Front i zaustave ovo ponižavanje i izdaju Crne Gore. Suverenost Crne Gore i njen teritorijalni integritet je vrhunska vrijednost koja ne može biti predmet dnevno-političke trgovine i ustupaka ucjenjenog korumpiranog režima Đukanovića. Vrijeme je da Crna Gora stane u zaštitu svojih vitalnih nacionalnih interesa i da pošalje jasnu i snažnu poruku velikoalbanskim ekstremistima da dobro vode računa o svojim ambicijama, jer Crnogorci se mogu svađati između sebe, ali ako bude ugrožen teritorijalni integritet svi ćemo biti zajedno na braniku otadžbine.

 

Nebojša Medojević

Predsjednik Pokreta za Promjene