Bošnjak: Nijesam nikad izjavila da sam za prekid bojkota

Branka Bošnjak

Pošto je moja izjava na press konferenciji Demokratskog fronta očigledno pogrešno protumačena od strane javnosti i kolega iz opozicije, željela bi da je dodatno pojasnim kako ne bi bilo zabune.

Nijednog momenta nijesam pomislila, a kamo li izrekla da sam za prekid bojkota Parlamenta, ali jesam izjavila da je bojkot počeo da zamara, misleći da sami bojkot bez dodatnog proaktivnog  djelovanja opozicije ne daje očekivane rezultate i zato ga treba ojačati. Vrijeme neumitno teče, a ništa se ne dešava po pitanju vanrednih parlamentarnih izbora i uslova za njihovo održavanja i mi kao opozicija moramo pod hitno da se sastanemo i da dogovorimo zajedničko djelovanje, a da pobjeda opozicije u Herceg Novom nam pokazuje da narod želi promjene i da DPS više nema uporišta u narodu i da je na nama odgovornost da sad zajednički nađemo način da dođemo do vanrednih parlametarnih izbora na proljeće, uz neki vid dodatnog demokratskog pritiska pored bojkota.  

 

Javnost zna da mi iz Demokratskog fronta smatramo da su mirni, demokratski, kontinuirani protesti najbolje rješenja, ali nijesmo stekli utisak da nas kolege iz opozicije u tome podržavaju. Zato sam smatrala da predstavnici te "građanske opozicije" iako smatram PzP je "građanskija" partija od mnogih u tom bloku, treba da iniciraju razgovore i da kažu šta oni misle, kako dalje. Pobjeda na lokalnim izborima vrlo malo znači bez promjene vlasti na državnom nivou, jer u ovoj privatnoj državi porodice Đukanović je sve zarobljeno i centralizovano i zna se gdje su glavne poluge moći.

Postavlja se sad ključno pitanje svima želimo li mi stvarne promjene ili ne.... i žele li svi potpuni otklon od ove kriminogene vlasti? Narod je pokazao da to želi i mi treba da nađemo način da pravilno artikulišemo to njihovo nezadovoljstvo, a da li svi ostali činioci društva koji se deklarišu kao opozicioni to žele, nijesam baš sigurna, jer mnogi od njih, nemaju baš jasan otklon, već uvijek iznalaze razne izgovore samo da ne dođe do jedninstvenog odgovora ovim kriminalcima što su nam uzurpirali i uništili Crnu Goru.

Demokratski front je jasan u svemu i zato prolazimo kroz ovu golgotu i progon koji nam vlast servira sa svojim isturenim igračima i lijepi nam razne etikete, a samo sa ciljem da se uništi najači i njima najžešći protivnik.

 

Branka Bošnjak 

potpredsjednica Pokreta za Promjene