Medojević: Mafija jača od korumpirane policije

Nebojša Medojević

Novi teroristički napad u Baru, samo dokazuje tvrdnje DF-a, da je dugogodišnja kohabitacija DPS i mafije, razorila institucije sistema zadužene za borbu protiv mafije. Ako državni organi , a posebno ANB i granična policija već decenijama učestvuju kao logistička podrška švercu cigareta, droge i oružja, dijeli sa mafijom i DPS profit od šverca, nemoguće je očekivati od DPS vlasti da napadne na mafiju. Mafija u CG je danas organizovanija, opremijenija i bogatija od policije, a ima i logističku zaštitu od ANB koji kontroliše određeni broj tužilaca, sudija, i zna da je jača od ove i ovakve države ojađene vladavinom lopovske sekte DPS.

Premijer krnje Vlade Marković zna da je policija nemoćna u borbi protiv mafije koja ima podršku DPS-a. Danas narko klanovi u CG imaju veći politički uticaj i značaj u društvu od policije. U policiji svi znaju ko su korumpirani policajci koji uglavnom kontrolišu granice ili su zaduženi upravo za borbu protiv organizovanog kriminala ili za borbu protiv šverca. Ti prljavi operativci i šefovi imaju milionsku imovinu, oni se druže sa kriminalcima, zajedno slave, kumuju, idu na svadbe.

Zato, ova oštra izjava Markovića, da je mafija bacila rukavicu u lice državi, tragikomična jer se odavno u Crnoj Gori ne zna gdje završava država, a gdje počinje mafija. DPS je političko krilo mafije. Oni podržavaju šverc, a skoro svi narko klanovi podržavaju DPS. Već par godina traje rat između narko klanova koji je uzdrmao i destabilizovao državu i prijeti da dovede do političkih ubistava, ali SDT Katnić nema nikakvih rezultata na tom planu. Naprotiv, nasilje i terorizam se pojačava i ugrožena je bezbjednost građana i stabilnost države.

Organizovani kriminal u Crnoj Gori je političkog profila, njega je napravio DPS i sve dok je DPS na vlasti, neće biti ni rješenja.

Zato je smjena DPS-a i formiranje prve slobodne, demokratske patriotske Vlade, na koju mafija neće imati uticaj, preduslov bilo kakve ozbiljne akcije i pobjede države nad mafijom.

 

Nebojša Medojević

Predsjenik Pokreta za Promjene i član predsjeništva DF-a