Medojević u Bavarskoj traži reakciju EU na dikaturu u CG i progon DF-a

Nebojsa Medojevic Barbara Stamm

Lider PzP i clan Predsjedništva DF-a boravi u radnoj posjeti Bavarskoj gdje se susreo sa predstavnicima Vlade. Parlamanta, uticajniih think-thenk-ova i fondacija.

Medojević se sastao sa Predsjednicom Landtaga Parlamenta Bavarske gđom Barbarom Stamm, koja je i Potpredsjednica CSU, sa kojom PzP ima dugogodišnju veoma uspješnu bilateralnu saradnju.

Medojević je ukazao gdji Stamm na tesku državnu krizu nastalu izbornim krađama, represijom režima i progonom Demokratskog Fronta kao najjače opozicione grupacije u Crnoj Gori.

"Suocen sa gubitkom izbora, Đukanović je odlučio da svoj korumpirani režim brani po svaku cijenu, pa je angažovao komunistickog vojnog obavjestajca, koga uticajne NVO iz Hrvatske optuzuju da je za vrijeme napada JNA na Dubrovnik 1991 godine počinio zločine , dok je bio okupacioni upravnik Cavtata, Katnića da staljinističkim metodama progoni i montira lažne sudske procese protiv lidera i aktivista DF. Đukanović i Katnić uvode zemlju u najcrnji mrak fasišma i dikataure , dok evropska birokratija u Briselu to mirno posmatra i ne reaguje. DF se zalaže za mirno političko rješenje i stvaranje uslova za održavanja prvih i fer slobodnih izbora, ali Đukanović to ne dopušta i gura zemlju ka sukobima nesagledivih razmjera. Potrebna je hitna reakcija međunarodne zajednice, da se zaustavi Đukanovićeva diktatura i progon DF-a i da se otvori politički dijalog oko uslova za održavanje prvih fer izbora. Očekujem od kolega iz CSU i Parlamenta Bavarske solidarnost sa DF-om i opozicijom koja bojkotuje nelegitimni Parlament i konkretne političke inicijative prema Berlinu i Briselu, za političko rješenje krize i sprečavanja sukoba koji bi mogao da zapali cijeli region i čije bi posledice prva osjetila Bavarska" istakao je Medojević.

Gospođa Stamm se zahvalila Medojeviću na posjeti i ukazala koje su mogućnosti Parlamenta Bavarske da se otvori određena politička debata oko situacije u Crnoj Gori.

Nebojsa Medojević i Ursula Mannle

Medojević se susreo i sa prof . dr Ursulom Mannle, predsjednicom fondacije Hanns Seidel i bivšom Ministarkom u Vladi Bavarske sa kojom je razmotrio modalitete angažovanja fondacije u podsticanje političkog dijaloga i oporavka povjerenja između vlasti i opozicije u Crnoj Gori.

Nebojša Medojević i Jurger Vocke

Medojević je bio pocasni gost Gradjanske Alijanse , največeg udruženja građana u Bavarskoj koja broji 2.3 miliona članova , na njihovoj velikoj Skupštini i susreo se sa Predjednikom ove Alijanse prof.dr Jurgenom Vocke-om