MMPzP HN: Da li je mimoza jedino što cvjeta u Herceg Novom?

Herceg Novi

Sve veći broj mladih i obrazovanih ljudi na Birou rada najbolji je pokazatelj stanja u kome se grad nalazi. “Igra prijestola” u lokalnom parlamentu kao jedini rezultat ima nezadovoljstvo građana i prezasićenost praznim obećanjima. Sve češće migracije mladih na kraju prijete da dovedu do potpunog uvenuća duše NAŠEG Herceg Novog. Trenutno stanje u gradu nam je najpribližnije uporediti s partijom briškule i trešete. Kockate se s našom mladošću, Gospodo u parlamentu. Nama treba da ostavite kolektor, ugašena preduzeća i privatizovane bolnice. Ko u tim pričama profitira i na koji način, to je manje bitno nama. Zanima nas gdje su nam radna mjesta, gdje nam je perspektiva i sigurnost u Herceg Novom? Zar mi, Vaša djeca, svoju djecu treba da podižemo sa 50 eura sa Biroa uz svakodnevne pucnjave i eksplozivne naprave po gradu koji je nekada bio odlika harmonije i sigurnosti?

Ostavljate nam devastiran turizam, ruševine istorije vjekovima čuvane i zgarište imena, nekada velikog Herceg Novog. I ostavljate nam Mimozu. Ona jedina neumoljivo odolijeva svemu, do Veriga do Njivica, svakog februara usrećuje one koji dolaze da joj odaju počast. Ali, kako vrijeme prolazi, izgleda da je mimoza jedino što cvijeta u Herceg Novom.

Upravo iz tog razloga  dižemo glas, I pozivamo sve mlade ljude u Herceg Novom da nam se pridruže u borbi protiv devastacije kako grada, tako I naših života. Zaslužujemo bolje, pa u to ime, zasucimo rukave !

 

Mreža Mladih Pokreta za Promjene Herceg Novi