Glavni grad u problemima

Glavni grad Podgorica

Vidimo da Glavni grad, bez obzira na improvizacije i hvalospjeve gradonačelnika ima velkih problema. Nije ni čudo, kad gradonačelnk radi kako radi, ne po slovu zakona već kako mu volja, stavljajući privatni interes, svoj i njemu bliskih ljudi, ispred javnog.

Novost je da je smanjio plate administraciji zaposlenoj u Glavnom gradu, ali nije sigurno svima, čim njegov servilni i konuzni sekretar za finansije neće da da odgovor na to pitanje. Sebi i njegovim poslušnicima i pionima koje je vješto rasporedio na značajne pozicije u Glavnom gradu nije sigurno. To su njegovi kerberi koji su tu da zareže kad god zatreba. Evo ovih dana čitamo da je neke od njih nagradio stanom i kreditom, bez obzira što imaju već riješeno stambeno pitanje, kao uostalom što je učinio prošle godine još sramnije i drskije nego ove, ali to je usluga za pezogovornu servilnost i bacanje struke pod noge da bi se udovoljilo šefu. Oni kojima je zaista potreban stan ili kredit, ostali su bez toga…

Ali samo strpljivo, bliži se kraj ovoj bahatoj oligarhiji, koja je umslila da smo mi tu radi njih, a ne da su oni servis građana. A ubrzo kad im dođe politčki kraj, svi ovi poslušnici isto tako kako su bezpogovorno slušali Mugošu biće njegovi glavni kritičari i pokušaće da blaćenjem nekadašnjeg šefa operu svoja, prezira dostojna činjenja. Neki su već i počeli da se prestrojavaju. Ali ima nas i koji pamtimo.

doc. dr Branka Bošnjak, šefica odborničkog kluba PZP u Glavnom gradu