Stanišić:Tužna slika Univerziteta Crne Gore

Vladajuća partija nasrće na Univerzitet Crne Gore postala je praksa već nekoliko godina unazad. To se donekle i može razumjeti, jer političarima osim ako su istinski i pravi državnici(što je u kadru DPS-a veoma rijedak slučaj) koji interes društva, zajednice i države stavljaju ispred svojih ličnih, finasijskih i partijskih ciljeva nikako ne odgovara slobodan Univerzitet gdje će biti stimulisana slobodna, zdrava i kritična misao.

Zulić boravila na seminaru IRI-ja u Beču

Predstavnica mreže mladih Pokreta za Promjene Bojana Zulić prisustvovala je završnom modulu EWFLI (Europe Whole and Free Leadership Institute ) održanom u Beču od 2-6 juna, na Političkoj Akademiji Austrijske Narodne Partije, čiji je predsjednik Sebastian Kurz. Institut je organizovan od strane Međunarodnog republikanskog instituta (IRI).


Dosije FK Budućnost

Iz sezone u sezonu svjedoci smo posrtanja klupskog fudbala, a tek što je spuštena zavjesa na sezonu 2015./16. u novu 2016./17. ulazimo sa istim problemima. Kada kao glavni problem u klupskom fudbalu imamo tim koji je bio sinonim Jugoslovenskog fudbala, koji  je iznjedrio more i more fudbalskih legendi i čiji domaći teren je bio neosvojiva tvrđava za mnogo veće i jače klubove, onda budućnosti za crnogorski klupski fudbal gotovo da ne može ni biti.

„Čestitke, iako nemamo što da slavimo“

Mladi Pokreta za promjene čestitaju 21.maj, deceniju od obnove nezavisnosti Crne Gore svim građanima, ali ističu da su „svjesni činjenice da danas nemamo što da slavimo“. Kažu da je Crna Gora „koju smo željeli i sanjali – slobodna, prosperitetna i pravedna, i dalje samo san“.

„Umjesto toga dobili smo državu zarobljenu u kandžama mafiokratskog režima koji je je srastao sa njom“, poručili su mladi Pokreta za promjene.