Sjever države najugroženiji

BIjelo Polje

Novogodišnji poklon građanima Crne Gore u vidu raznih mjera koje nam je vlada namijenila, smanjenja plata kroz ukidanje minulog rada, smanjenja naknada za majke i astronomsko povećanje cijene goriva i mnogih drugih, zapravo je pravo lice ove vlasti, ono pljačkaško. Sigurno je i to da ća poskupljenje svega i svačega uslijediti nakon skoka cijene goriva, čime će se pljačka postati još veća. Oni od kojih je moglo da se uzme, tajkuni i poreski dužnici, nijesu dirani jer su oni naša ''biznis elita''. Ako je takva biznis elita dozvolila da se nagomilaju toliki dugovi, uz sigurni smo, nesebičnu pomoć iz državne kase u više navrata tokom godina, propast nam je zagarantovana.

Vlast i ''biznis elita'' su ipak, partneri u pljački već ogoljenog naroda Crne Gore, a partnerima se pomaže, a bivši radnici i njihove porodice mogu gladovati. Onih koji rade i onako nema mnogo. Trn u oku su im naknade za majke i dječiji dodaci, koji kad ih uporedimo sa davanjima za ''biznis elitu'' nisu ni njihov djelić. Razlog zašto vlast toliko bole dječiji dodaci naknade za majku je taj što one ne završavaju u rukama njihovih elitnih biznis partnera već koliko toliki pomažu osiromašenom građanininu da izdrži. Čak su sigurno i dobili veliki broj glasova istih tih majki i njihovih porodica zbog straha od ukidanja ili smanjenja ovih naknada, kojima su se hvalili pred izbore kao da su ih oni donijeli. Osim što nas vlast pljačka, takođe nam i vrijeđa inteligenciju kroz povećanje računa za struju koja je zapravo, kako nas ubjeđuju jeftinija. Sigurno će nam sada biti lakše da platimo više struju koja manje košta, ali zato ima više bespotrebnih stavki pomoću kojih se izvodi ova pljačka naroda Crne Gore.

Ove ''velikodušne'' mjere naše Vlade, kao što je poznato, posebno će se osjetiti na sjeveru, gdje se i do sada goli život mnogih jedva održavao, gdje broj siromašnih vrtoglavo raste, kao i broj onih koji napuštaju zemlju zbog gole egzistencije. Čudi nas takođe da su našoj vladi bili neophodni ovakvi rezovi da bi očuvali ekonomsku stabilnost kada smo lider u integracijama u regionu, gdje se živi kao u Monte Karlu. Posebno je predizborna kampanja bila bogata hvalospjevima ''uspjesima'' DPS vlade koji, vidimo gdje nas dovedoše. Čak i vremenske prilike, rekordna hladnoća koja ovih dana hara Crnom Gorom, ima neku simboliku, simboliku siromaštva i života u teškim uslovima, koji se samo pogoršavaju a koji nas sigurnim korakom čekaju u zemlji u kojoj vlada DPS uz pomoć svojih satelita.

Goran Drobnjak
Član GO PzP
 
Press Služba PzP-a