Jokić: Da "Rada" radi radilo bi i više stotina Bjelopoljaca

Radomir Jokić
Da je pravde i sreće fabrika mineralne vode Bjelasica Rada bila bi točak razvoja bjelopoljske opštine a vode iz ove fabrike bile bi priznate i poznate i van granica naše države, saopštio je predsjednik OO Pokreta za promjene Bijelo Polje Radomir Jokić.

Jokić podsjeća da je Pokret za promjene sa posebnom pažnjom proteklih godina pratio i ukazivo na težak položaj fabrike mineralne vode Rada  jedine takve vrste u Crnoj Gori a koja se nevjerovatnim čudom od kad se nalazi u vlasništvu Eurofonda neprekidno bori sa raznim oblicima stečaja a zaposleni bez ličnih primanja.

 

"Da je pravde i sreće ova fabrika bi bila točak razvoja bjelopoljske opštine. Da je zaštićena, da nema nelojalnu konkurenciju i da vlasnicima nije interes da ovu fabriku unište i dovedu do ovoga stanja do kojeg je dovedena, vode iz ove fabrike bile bi priznate i poznate i van granica naše države", navodi Jokić.

On smatra da bi "Rada" da radi i proizvodi kako treba i koliko može zapošljavala bi minimum 300 radnika u proizvodnji i bila spas za zapošljenje mnogim bjelopoljskim porodicama.

"Prosto je neshvatljivo u koje svrhe se vlasnik kreditno zadužio kad fabrika ne radi, a radnici njih pedesetak ne primaju lične dohotke a doprinosi im nijesu izmireni više od pet godina.

Čemu zaduživanje ako milione duguju državi za porez a opštini pola miliona eura za neisplaćene koncesije?Čemu zaduživanje ako od avgusta prošle godine nema proizvodnje?", pita Jokić.

Dodaje da na na području bjelopoljske opštine postoji dvadesetak izvora čiste prirodne mineralne vode kao i fabrika za proizvodnju i preradu vode ali je, ističe, sve to uzaludno kad ne postoji želja i volja nadležnih da zaštite ovu fabriku od daljeg propadanja.

"Dok se ne promijeni vlasnička struktura i neko ne plati zbog katasrofalnog stanjau fabrici će i dalje vladati stečaji planirano i dobro organizovano uništavanje ovog nekada uzornog kolektiva", poručuje on.

Izvor: Kodex.me