Mreža žena PzP Pljevlja: Peticija za plaćanje električne energije po subvencionalnim cijenama

Vanja Peruničić

Zbog ogromnih računa za struju, Mrež žena Pokreta za promjene iniciraće potpisivanje peticije za subvencionisane račune za električnu energiju. Smatramo da nije fer prema građanima Pljevalja da se njihov jedini resurs izvlači iz grada, a da oni nemaju nikakve koristi od toga. Subvencionisane cijene električne energije bi trebale da budu na snazi sve do najavljene toplifikacije grada.

Mi u Mreži  žena PzP Pljevlja želimo da skrenemo pažnju javnosti da zbog enormno visokih cijena trpe najviše žene, jer su žene te koje uveče čekaju da upale mašinu po ‘jeftinoj’ struji, žene su te koje ostaju do kasno da bi spremile ručak za sjutra kako bi koliko –toliko uštedjele za ionako preopterećen kućni budžet. Uz sve to, naša djeca se truju već godinama od zagađenog vazduha a glavni krivac je TE Pljevlja.
Podsjećamo da je Pokret za Promjene jedina politička partija koja je platila sudske troškove građana,u izgubljenom sporu protiv Elektroprivrede. Zbog svega navedenog,žene Pokreta će inicirati potpisivanje peticije, da  Pljevljaci placaju  elektricnu  energiju po subvencionisanim cijenama, jer je to najmanje što se može učiniti za ovaj grad i građane.

Ovim putem pozivamo Pljevljake da se odazovu u što većem broju,bez obzira na političku pripadnost,i daju svoj doprinos da bar na ovaj način pomognemo sebi. O mjestima na kojima će se naći štandovi za prikupljanje potpisa, blagovremeno ćemo obavijestiti javnost.

Vanja Peruničić
Mreža zena PzP-PV